helder en betaalbare Tarieven

Diagnosekosten

€ 60,- voor vrijstaande wasmachine, droger, koelkast of vriezer.

€ 70,- voor ingebouwde kookplaat, koel- en/of vrieskast

€ 80,- voor inbouwvaatwasser of combinatieoven.

incl voorrijkosten en btw.

drie maanden garantie op alle reparaties

pinbetaling mogelijk

Diagnosebezoek aan huis

Met een diagnosebezoek weet u waar u aan toe bent. Wij vertellen u wat er aan de hand is en wat het gaat kosten om de storing te verhelpen.

Als een reparatie niet loont, adviseren wij u graag in de aankoop van een ander apparaat waarbij 50% van de diagnosekosten verrekend worden.

Reparatie

Voor een reparatie rekenen wij € 35,- voorrijkosten in de regio 013, plus het arbeidsloon en eventueel noodzakelijke onderdelen.

Voor eenvoudige storingen die wij snel en makkelijk kunnen verhelpen en die u vervolgens zelf kunt oplossen (wij leggen dit graag uit) rekenen wij € 40,- arbeidsloon.

Voor alle andere storingen hanteren wij “offertebasis”. Na onderzoek bepalen wij de prijs. Deze prijs is gebaseerd op de verwachte werktijd en de noodzakelijke onderdelen en is inclusief voorrijkosten.

U krijgt van ons altijd tips om toekomstige problemen te vermijden en de levensduur van u apparaat te verlengen. Deze tips zijn gratis.

Garantie

Wij geven u drie maanden garantie op alle reparaties die wij hebben uitgevoerd.

Indien dezelfde storing met dezelfde klacht en oorzaak binnen deze periode terugkeert, dan lossen we deze gratis op.

Tips voor kostenbesparing bij diagnose of reparatie:

Het spreekt voor zich dat wij meer tijd nodig hebben voor inbouwapparatuur dan voor vrijstaande apparatuur. Om de tijd voor het uit- en inbouwen van uw keukenapparatuur zo veel mogelijk te beperkten kunt u voorbereidingen treffen.

U kunt bijvoorbeeld alvast de keukenplinten verwijderen en de aansluitingen zo goed mogelijk toegankelijk maken. Denk hierbij ook aan de stekker.
Ook is het raadzaam om te weten welke groep in de meterkast bij welk apparaat hoort. De zogenoemde groepenverklaring.

Tips & tricks

Om storingen te voorkomen

Vaatwassers

Het is raadzaam om een vaatwasser minimaal eenmaal per week op het heetste programma te gebruiken. Dit om vuilafzetting van zetmeel in de vaatwasser te voorkomen. Zetmeel lost namelijk pas goed op bij 65 graden.

Controleer regelmatig de sproeiarmen op etensresten (verstopte gaatjes wassen niet schoon). De sproei-arm verwijderen uit de vaatwasser en schoon maken. Lang kloppen tot hij niet meer rammelt (etensresten).

Desnoods de sproei-arm vervangen. Zorg ook dat de bodemzeef goed is geplaatst is en dat hij vast ligt (anders gaat hij drijven) en schiet de arm zo weer vol met etensresten.

wasmachines
Het is aan te raden om ook uw wasmachine zo nu en dan op 95 graden, met een vaatwastablet in de trommel van uw wasmachine, te laten draaien zonder wasgoed.

Dit om vervuiling en daardoor hoge reparatiekosten te voorkomen.

Maak ook eens in de zes maanden het filter van de afvoerpomp schoon. Wij laten u graag zien hoe u dat kunt doen.

drogers
Naarmate de deurzeef en de condensor van de droger vuiler worden doet de droger steeds langer over het drogen van uw wasgoed. Daarom moeten de zeefjes na iedere droogbeurt worden gereinigd en de condensor iedere maand.

Hebt u een afvoerslang naar buiten? hou deze dan zo kort mogelijk met zo min mogelijk bochten. Controleer regelmatig of de buitenrooster vrij van pluis is.

koelkasten

De instelling van een koelkast is een kwestie van persoonlijke voorkeur. Hoe hoger de stand, hoe kouder de temperatuur. Soms zijn het geen standen maar graden Celsius.

Een moderne koelkast hoeft niet ontdooid te worden, dat gaat automatisch. Het zogenoemde No-Frost systeem.

Als uw een No-Frost koelkast heeft en deze koelt of vriest niet meer zoals het zou moeten is het raadzaam om deze minimaal 30 uur uit te schakelen, met open deur. (let op: veel smeltwater mogelijk)

Na 30 uur is de koelmodule weer helemaal ontdaan van ijs en kan er weer koude lucht door stromen. Mocht het probleem binnen 4 a 5 weken terug komen, bel ons om een afspraak te maken om het probleem te verhelpen.

Heeft u water onder de groentelade, dan is het afvoergaatje op de achterwand verstopt. Maak het gaatje schoon met een soepele ijzerdraad of dun slangetje waar u doorheen blaast.

Zet de koelkast niet uit als u op vakantie gaat maar op een lage stand. Zo voorkomt u dat de druk ontregelt raakt waardoor het koelgas kan weglekken.

vriezers

Veel vriezers staan onnodig continue op de invriesstand.

De invriesstand heeft u allen nodig als u veel vers voedsel gaat invriezen. U zet dan de invries schakelaar 24 uur voor aanvang aan. Zo blijft bij het vullen de temperatuur onder de -12 graden en komt er niets in de gevarenzone.

Het oranje/gele lampje is de invriesschakelaar.

Als deze continu aan blijft staat de motor altijd aan. De temperatuur kan dan dalen tot -28 graden dit is niet nodig voor het bewaren van voedsel en leidt tot onnodig hoge energiekosten.

Het groene lampje geeft aan dat het apparaat in werking is en de stekker in het stopcontact zit.

Een rood lampje waarschuwt dat de temperatuur te hoog is (warmer dan -12C).

Contact

Problemen met uw witgoedapparatuur?

Aarzel niet en neem contact op.

Telefoon

+31 13 5 444 999

E-mail

info@013-witgoedreparaties.nl

Bezoekadres

Bart van Peltplein 32
5046 GA Tilburg

Kamer van Koophandel

63646579

4 + 3 =

Nieuwe apparatuur

wij helpen u graag met uw keuze

De voordelen  op een rij als u bij ons een nieuw apparaat koopt:

  • Eerlijk advies over mogelijkheden en levensduur
  • Goede service en nazorg
  • Offerte per mail, u hoeft de deur niet uit
  • Gratis aflevering en installatie wanneer het u uitkomt
  • Uw oude apparaat kan mee retour
  • Duidelijke uitleg over werking en onderhoud
  • Als u nadien een storing heeft kunt u ons altijd bellen
Onze service is dan ook niet te vergelijken met de aanschaf via een grootwinkelbedrijf of internet.